2018. július 12., csütörtök

Cara Delevingne és Rowan Coleman: Mirror, ​mirror


Sziasztok!
Elhoztam nektek Cara könyvéről írt értékelésemet. Cara már régóta ismerős nekem a tini újságokból, de figyelmemet a Papírvárosok című filmben keltette fel igazán. Egy igazán érdekes személyiség! Modell, színésznő és már írónő is lett. Nagyon szeretem a filmeket, amikben szerepel, úgyhogy ezt a könyvet is nagyon vártam már!

Fülszöveg: 
Red, ​Leo, Rose és Naomi nehezen találják a helyüket. Red anyja alkoholista, az apja pedig alig van otthon. Leo bátyja folyton zűrös ügyekbe keveredik. Rose a bulizásba és a pasizásba menekül egy múltbéli trauma elől. Naomi néha elszökik otthonról, hogy megtapasztalhassa a szabadság ízét.
A négy elveszett lélek szövetséget köt egymással és a zenével: megalakítják Mirror, mirror nevű zenekarukat, és létrehoznak maguknak egy új családot.
Aztán Naomi megint elszökik, és félholtan kerül elő a Temzéből. Az életéért küzd, a rendőrség pedig öngyilkossági kísérletnek tekinti az ügyet. A csapat nem érti, mi történt a barátjukkal, és miért nem vettek észre semmit a látszólag életvidám Naomin. Lehet, hogy nem is ismerték őt valójában? Egymást vajon mennyire ismerik?
De amikor már több nyom is arra utal, hogy Naomival valami egészen más történt, a csapat mozgásba lendül. A nyomozás során azonban mindnyájukról sötét titkok derülnek ki, amely megrendíti az addig sziklaszilárdnak hitt barátságukat. Semmi nem lesz már olyan, mint régen, mert, ha egy tükör egyszer eltörik…
Cara Delevingne világhírű szupermodell és színésznő saját generációja hangján mesél a felnőtté válásról, önmagunk megtalálásáról, barátságról, árulásról, és arról, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Oldalszám:
362
Kiadó:
Megjelenés:
2018
Értékelésem:
Nem értem miért gondolja mindenki azt, hogy ez a könyv Cara életéről szól, amikor egyáltalán nem! Cara nagyon jól írt, és a karakterek kidolgozása is tetszett.

A könyv Naomi eltűnésével kezdődik.
Mindenki nagyon aggódott érte, bár már máskor is csinált ilyet. Valamiért a felnőtteket és a rendőröket kevésbé foglalkoztatta a dolog. De Red és társai tudták, hogy ez most más! Ez persze teljesen érthető, hiszen a barátaink sokkal többet tudnak rólunk, mint a szüleink, de ez a megszokott. Red, Rose, Leo és Naomi egy Mirror mirror nevű zenekar tagjai. Egy iskolai feladat kapcsán kerültek egy csapatba és már az első pillanattól megértették egymást a zenében.
Hamar megismerhettük a 4 szereplő jellemét.
Red: Visszahúzódó, csendes, inkább magának való és nem elégedett önmagával.
Leo: Vad, vagány, iskolakerülő. A többiek picit félnek tőle, mivel a testvére zűrös alak.
Rose: Lázadó, dögös, minden srác odáig van érte, és ő ezt pontosan tudja, élvezi.
Naomi: Animelány, nagyon szeret sminkelni. Ő is egy picit Red típus, emiatt vele van közelebbi kapcsolatban.
Aaron: Leo zűrös bátyja. Nekem nagyon nem volt szimpatikus.
Ashira: Naomi hacker testvére. Szívesen olvastam volna róla többet.
A történetet Red által ismerhetjük meg, aminek nagyon örültem, mivel számomra nagyon szimpatikus karakter volt. 
Utána megismerhetjük mindegyikük problémáit. Mindenki más-más gondokkal küzd, de a zenekar összekötötte őket.
Naomi sokszor azért szökött el, mivel az iskolában piszkálták, de nem akart váltani, ezért inkább néha lelépett, picit megpihent lelkileg, majd újult erővel tért vissza.

Aztán hirtelen előkerül Naomi, félholtan a Temzéből. A kórházhoz vezető úton pedig Red elmeséli a saját kórházi élményeit. Nagyon szerencsétlen kisgyerek volt, de előfordul az ilyen. Jó volt olvasni ezeket a sorokat.
Majd folytatódik a történet és felfedeznek Naomi csuklóján egy tetoválást. Itt pedig Red elmeséli nekünk a három tetoválásnak történetét. Az első nagyon vicces és béna, de a másik kettő jelentése nagyon megfogott!

Naomi hiánya érezhetően megrontja a barátságot és mindenki saját magát helyezi előtérbe. 
Sok kérdés foglalkoztatja az olvasót:

  • Aaron belerángatja Leo-t a zűrös ügyeibe, vagy a srác a nagy nyomás ellenére ki tud szállni?
  • Rose a nagy vallomása után továbbra is naív marad, vagy felnőttesen viselkedik?
  • Red családjai élete rendeződhet, vagy mindig ilyen szörnyű marad?
  • Naomi felépül?
  • Ashira belerokkan a nagy teherbe?

A könyv felénél Red leleplezte előttünk a legnagyobb titkát, én pedig csak percekig pislogtam, mivel nem bírtam felfogni az egészet.
Utána zajlott az élet, és egyre távolabb kerültek egymástól a banda tagjai, de aztán Red erőt vett magán és javult a helyzet.
A történet vége előtt, már kitaláltam, hogy ki tette Naomi-val azt a szörnyűséget, de ez nem vett el az olvasás élményéből.  Tetszett, hogy Ashira ennyire kemény csaj, és bármit megtenne a testvéréért.
Red kézben tartotta a dolgokat, ő volt a csapat és a történet lelke is.
A sztori vége megállja a helyét, korrekt volt, és nem éreztem hiányosságot.

Kedvenc karakter:
Természetesen Red! Tetszett, hogy a többieknél felnőttebben viselkedik és, hogy így kézben tartja a dolgokat. Voltak elgyengülései, de érthető a helyzet súlyossága miatt.

Kedvenc rész:
Minden pillanat, amikor Red a barátait segítette, illetve a nagy leleplezés Rose szobájában. 

Borító:
Imádom, hogy nincs túlbonyolítva és jól illik hozzá a citromsárga.

Összesítés:
Szerintem mindenkinek el kellene olvasnia, akik szeretik a tiniproblémákat és a barátságról szóló történeteket. Nem egy laza kis olvasmányról van szó, mivel sok mondanivalója van a könyvnek.
Nekem ez a történet: 5/5 

Remélem lesz folytatása, mert én nagyon várom! *-*

Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem kedvet kaptál a könyvhöz. Ha igen, akkor mindenképp írd meg nekem kommentben! Legyen szép napod! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése