2018. november 15., csütörtök

Victoria Schwab: Egy ​sötét duett

Ebbe a könyvbe én nem csak majdnem haltam bele, hanem tényleg...


Sziasztok!
Végre megjelent az Egy sötét duett, amit az Egy kegyetlen dal óta izgatottan várok! Az első rész 2018 legnagyobb kedvencei közé tartozott, míg a második is bekerült ebbe a kategóriába. Victoria Schwab egy igazi csoda! 😍
Mielőtt belekezdenék, szeretném megköszönni a kiadónak, hogy az előrendelésem ellenére, végül ingyen küldték el a könyvet. Hihetetlen meglepetés volt, és azóta is csodálkozom ezen. 😊
Úgyhogy köszönöm azoknak, akik hozzájárultak ehhez az örömhöz. 😘

Fülszöveg: 
A ​New York Times-bestseller Verity szörnyei-duológia lenyűgöző zárókötete!
A világ meghasad, ahogyan ők is.
Kate Harker nem fél sem a sötéttől, sem a szörnyektől. Sőt, vadászik rájuk, és piszkosul jól csinálja.
August Flynn szörnyetegnek született, de mindennél jobban vágyott arra, hogy ember lehessen. Most el kell fogadnia saját természetét: kerüljön bármibe, végig kell járnia az utat, amelyet sorsa kijelölt számára.
Fél évvel Kate és August első találkozása után az emberek és szörnyek háborúja immár nem csupán egy lidércnyomásos álom, hanem maga a valóság. Verity városában Augustnak olyan vezetővé kell válnia, ami ellen örökké tiltakozott, míg ezalatt Prosperityben Kate azzá a kegyetlen vadásszá edződött, aki mindig is lenni szeretett volna.
A sötétségben új szörny ébredezik, egy lény, amely a káoszból táplálkozik és felszínre hozza áldozatai belső démonait. Hazacsalogatja Kate-et, aki kénytelen visszatérni Verity háború dúlta városába, Augustnak pedig újra meg kell tanulnia bízni a lányban. A kérdés csak az, a valódi szörnyet lesz könnyebb legyőzniük, vagy azt, amelyik a tükörből néz vissza rájuk?
Oldalszám: 424
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2018
Értékelésem: (Szerintem nem tudom SPOILER mentesen megírni! Bocsi!)
Talán ez volt az első könyv, ami ennyire megérintett és szívszaggató volt! Kate sosem tartozott a kedvenceim közé, ennek ellenére kedveltem és szerettem a róla szóló részeket is. August viszont az abszolút kedvencem! Hiába akarta elrejteni az "emberi" oldalát, van benne valami, ami különleges.
Nem tudom igazán, hogy mit kellene most írnom, mert még nem volt időm megemészteni. Talán sosem fogom tudni...
A könyv elején nem értettem, hogy mit keresünk egy teljesen másik városban és kik ezek az új emberek. Aztán persze nyilvánvaló lett, de nem ezek voltak a kedvenc részeim. Majd jött az titokzatos lény, ami hatalmas meglepetés volt. Később Verity lakosságának is az volt. Sloan persze hozta a formáját és undorító módon, most is csak az járt a fejében, miként válhatna ez a lény a javára. Alice kiborított! A nyelve mindig Sloan seggében volt (képletesen), ami borzasztóan idegesített, úgyhogy nagyon vártam a halálának pillanatát. De milyen áron? 😭
Tetszett, hogy most nagyobb bepillantást kaptunk a Flynn család életébe és a kiképzésekbe. Soro karaktere új és izgalmas volt, de a végére sajnos semleges maradt. Talán egy picit többet vártam tőle.
Tetszett a sok izgalmas esemény, sosem unatkoztam! A végén gyűlöltem, hogy Kate ennyire felelőtlen volt, majd August is, de így kellett lennie. Majd jött a harc, és elveszítettünk több jó karaktert is! Ilsa és Kate volt a legfőbb és legfájdalmasabb. August "egyedül" maradt és a végre kibontakozó szerelem csak egy csókig jutott el. Szomorú, de legalább ez megtörtént! 
Nagyon összetörte a szívem ez a történet...  
A kedvenc karakterem August volt! Őrlődött, "kísértette" Leo, el kellett engednie a vágyakozással teli, emberi oldalát. Valahogy minden összejött és Kate halála a legszörnyűbb!
Az első részben őszintén örültem, hogy nem volt romantikus szál, de most túlságosan kevésnek éreztem. Annyira összeillettek és csak ennyit kaphattunk! 😟
Hiányozni fog Verity városa, August, Kate, a szörnyek és az egész történet. Annyira a szívemhez nőtt, és most el kell engednem, mert vége.

Összesítés: Az Egy sötét duett kivágott a szívemből egy hatalmas darabot, és örökre magával vitte! Úgy érzem, hogy nincs kedvem mást olvasni, talán soha, mert ennyire jó történetet és karaktereket kizárt, hogy ismét találjak! Fáj, hogy nincs több rész, amire várhatok! Túlságosan megszerettem, és nem tudom, hogyan fogom elengedni.
Nem akarom ajánlani senkinek, mert ezt egy olyan duológia, amit el kell olvasni!
Kedvenc idézete(i)m:
"Kate mindig azt hitte, élvezni fogja a szabadságot, ha végre lesz magánélete, de mint kiderült, a magány veszít a vonzerejéből, ha nincs más választásod."
"Ez pontosan az a hely, ahol lenned kell, mondta magának."
"- Látni fontos dolog August. Látás nélkül az elménk mindenfélét kitalál, és amiket kitalál, azok szinte mindig rosszabbak, mint a valóság."
Szerettem volna még bejelölni párat a könyvbe, de teljesen átadtam magam az olvasásnak, és már nem volt rá alkalmam. 
Köszönöm, hogy elolvastátok!
Legyen szép estétek!
Sziasztok! 😘

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése