2021. február 12., péntek

Rick Remender: Kölykök ​a fekete lyukból (Orgyilkos osztály 2)

 Sziasztok! 
Mivel épp kiborítanak itthon, gondoltam remek figyelem elterelés lesz, ha inkább írok egy bejegyzést. De ezt amúgy is megtettem volna, csak nem mára terveztem. Viszont ha már így alakult, nem is baj, mert még frissebb az élmény.


Fülszöveg:
1988-at ​írunk. Marcus Lopez lassan berendezkedik a Haláltanok Királyi Iskolájában, a titkos elitintézetben, ahol a merénylők és hivatásos orgyilkosok következő generációját képzik. Összejött egy lánnyal, vannak barátai, és lassanként elsajátítja a gyilkolás művészetét. 
Véres múltja azonban sötét árnyékot vet mindennapjaira, és kiderül, hogy még a legjobb barátai sem ismerik eléggé. Sötét titkai mindenkire végzetes fenyegetést jelentenek, aki kapcsolatban áll vele. Marcust ugyanis nem véletlenül választotta ki az intézmény igazgatója, a félelmetes Lin mester, aki már korábban is figyelemmel kísérte a sajátos képességekkel megáldott fiú tevékenységét… 
RICK REMENDER (Avengers, Captain America, Tokyo Ghost) és WES CRAIG (Batman) akcióban és érzelmekben bővelkedő története a világ legsérültebb és legveszedelmesebb kamaszainak újabb kalandjaival ismerteti meg az olvasót. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb szerzői képregénysorozatából készült adaptáció az HBO-n is folytatódik! 
A kötet a Deadly Class sorozat 7-11. számát tartalmazza.

Oldalszám: 160
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2019

Bocsi, hogy nincs saját kép, a jövőben érkezni fog, és akkor ezt lecserélem.
Értékelésem:
Jó hír! A második rész is pont annyira erőszakos, mint az első.
Meséltem az első résznél, hogy a sorozat miatt kezdtem el a képregényt. A sorozatban ez a rész is fel volt dolgozva, de őszintén szólva 2019-ben láttam, az emlékek pedig eléggé megkoptak már. 
A színvonal ugyanaz maradt, ennek különösen örültem. (Spoiler, spoiler spoiler!)
A cselekményszál egyik fő eleme Marcus és Maria kapcsolata, illetve Maria depressziója. Amíg Marcus Saya után epekedett viszonylag nyugisabb karakter volt, de Maria teljesen elrontotta és nem is érezte annyira biztosnak a kapcsolatot. Marcus lelkileg sérült és pozitív megerősítés volt neki, hogy egy gyönyörű lánnyal titokban románcot folytat. Ennek ellenére még ő is egy kisebb depresszióba került, hiszen félt, hogy elhagyja a lány és akkor mennyire kínos lesz minden és nem akar egyedül maradni. A Chico ügy teljesen kiborítja a lányt és kiderül, hogy mire fel ez a hatalmas dráma. Ha kiderül a tett, biztosan meghalnak. Ezzel a teherrel nehéz együtt élni, de szerintem így sokkal inkább lebuktaja magát, mintha normálisan viselkedne. 
A történetben kiderül Marcus árvaházas múltja is. Rengeteg mindent megtudunk, és teljesen jogos volt a tűz és azok a dolgok, amiket tett. Eléggé bántalmazó, durva volt a környezet. Ha nincs egy csepp nyugtod sem, egy idő után biztosan eleged lesz az egészből.
Saya próbálja kinyomozni, hogy hol található az ellenség búvóhelye. Nekem egyébként ő az egyik kedvenc karakterem, nagyon menő lány. Majd történik valami, ami nagyon kegyetlen. Egy barátságot sosem érdemes így felrúgni, de ő bűntudat nélkül megteszi. Azért ez elég szomorú.
A sok brutalitásban azért kapunk vicces részeket is, mint amikor Marcus telefossa a nadrágját a képregényboltban. Nem volt semmi az a rész! 😄
A történet végén szembeszállnak az ellenséggel. Hajmeresztő helyzetek alakulnak ki, mindenki izgulhat a kedvencéért. 
Kíváncsi leszek a folytatásra!

Kedvenc karakter:
Egyértelműen Saya, habár most számomra elég sokat hibázott.

Kedvenc idézet:
A depresszió kibaszott egy ocsmány szörnyeteg. 
Előbb-utóbb mindenkit utolér, ha beismerjük, ha nem. 
Kemény küzdelem, és alaposan szétbarmolja az embert. 
Teljesen kiszipolyozza. Amikor pedig végre megszabadulsz tőle, a győzelem valahogy az együttérzést is kiöli belőled. 
Szinte képtelenség utána olyasvalakinek segíteni, aki ugyanazzal a szarsággal néz szembe.


Összesítés: 
Ha tetszett az első kötet, mindenképp ajánlom ezt is. Sokkal pörgősebb, sokkal több az izgalom. A karakterek még mindig nagyon érdekesek, hozzák a formájukat és egyediek. Marcus-ról pedig sokkal több mindent megtudhatunk, mint előtte. Kísérjük el őt és keressük meg együtt az útját. 😊
Köszönöm a kiadónak, hogy olvashattam! 💜


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése