2021. február 9., kedd

Rob Reger és Jessica Gruner: Különös ​különcségek

 Sziasztok!
Januárban viszonylag sokat olvastam önmagamhoz képest, és akkor olvastam ezt a kis csodát is. 😄


Fülszöveg:
13 éves. Képes átlátni rajtad, ha úgy tartja kedve. De valószínűbb, hogy inkább négy fekete macskájával kóricál; vagy furcsa gyomkertjét gondozza; vagy csínytevéssel behódolásra készteti a szomszédokat; vagy régóta halott ősöket keres fel egy jégkrémpálcikából és gitárhúrból álló szerkezettel.
Olvasd el, ha mered!

Oldalszám: 270
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2014

Értékelésem:
Emily az egyik kedvenc Fumaxos könyvem. Az első rész teljesen levett a lábamról, ezt pedig pár évvel később sikerült elolvasnom. 😊 A borító mindkét esetben gyönyörű és elég darkos színvilágú, de nekem iszonyatosan tetszik. Amikor elkezdtem olvasni, az előző rész magával ragadóságát kerestem, de sajnos csak kisebb mértékben találtam meg. A történet elején költözni kényszerülnek a régi városból. Persze a lánynak semmi kedve pakolni, de ott van Holló, akit simán befoghat. Nehezen szokja meg az új helyet, alapvetően is hülyének gondolja Dinkafalva összes lakóját. Tetszett a főbb cselekményszál, miszerint Emilyből kettő lesz és imádtam amikor egymással gonoszkodnak. Nagyon jó volt olvasni a sok csapdát és szivatást, viszont teljesen átéreztem az anyukájuk helyzetét is, hiszen szörnyen nehéz lehet egy új Emilyvel. Ráadásul a lányok nem tudták, hogy melyikük az igazi, és nem is alakult jól a kapcsolatuk. Azt sajnáltam a legjobban, hogy a cicák elkerülték őket, így aztán sokkal kevesebb szerepet kaptak, pedig őőőők a kedvenceim. Még mindig külön öröm a listákat olvasni, azok szintén a kedvenceim. Talán ez teszi különlegessé a lány világát.
A történetet feldobja még Venus Fang Fang, aki régen kém volt, és a fia Binális Larry. Larry és Emily érdekes csatornás barátsága izgalmas volt, de sajnos ez a rész nem lett annyira kifejtve. Legalábbis én egy picit többet vártam.
Mindent összevetve szerintem még mindig nagyon jó ez a sorozat és nagyon sajnálom, hogy nem lett folytatása magyar nyelven.

Kedvenc karakter:
Nyilván Emily, hiszen mégiscsak ő a főszereplő. Viszont Venus Fang Fang is nagyon szuper volt az egyedi stílusával. 

Kedvenc idézet:
Sajnos nem jegyzetelgettem semmit sem olvasás közben, amit picit bánok is, de ez most így alakult. Viszont megosztom veletek a kiadó egyik idézetét, hátha ezzel is meghozhatom a kedveteket a könyvhöz: "Az elmúlt pár naphoz képest ma este jelentős növekedést tapasztaltam az utcán ténfergő gyogyósok számában. Egy gyors látogatás a dinkafalvi kórházba magyarázatot adott: egyszerűen nincs szabad hely mindenkinek. Úgy tűnik, az orvosok elkezdték kiengedni a kevésbé magatehetetleneket. Szemmel láthatóan ez főleg fiatalokat takar. Megfigyeltem egy nagyobb csoportot – egy közért mellett gyülekeztek a parkolóban. (Tipikus kamaszos viselkedés, amit soha nem értettem. Egyáltalán nem tűnik bulisnak.) Levertnek, lehangoltnak és kissé zombiszerűnek látszottak. …Jó, igaz, hogy EZ IS eléggé jellemző rájuk. Lehet, hogy már tényleg meggyógyultak. Nehéz megállapítani."


Összesítés:
Ha lenne folytatása, szívesen olvasnám, de sajnos nincs. Angolul pedig nem hiszem, hogy sokra jutnék... Ennek ellenére, mivel a történet nem függővéges, simán olvasható és nem fog kétségek között hagyni, ha esetleg más sem olvas idegennyelven. Alig várom, hogy az unokahúgom kezébe nyomhassam majd nyáron, hiszen ő is teljesen odáig van Emilyért. Bár most egy másik Fumaxos könyvem van nála, a Repeta, de azt bőven elolvassa nyárig. Bízom benne. 😂
Köszi a figyelmet srácok! 💜

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése